Directorul general al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice Rafael Grossi urmează să efectueze o vizită la Teheran - sâmbătă -, în contextul în care Teheranul a anunţatcă urmează să pună capăt săptămâna viitoare inspecţilor inopinante ale agenţiei ONU în instalaţii iraniene, a anunţat miercuri emisarul iranian la AIEA Kazem Gharibabadi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Directorul general al AIEA se duce sâmbătă la Teheran, la discuţii tehnice cu Organizaţia Iraniană a Energiei Atomice (OIEA) despre modalităţi de continuare a cooperării în vederea unor noi dispoziţii”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Kazem Gharibabadi.

AIEA a anunţat marţi că Iranul a informat-o cu o zi înainte cu privire la faptul că încetează să mai aplice, începând de la 23 februarie, măsuri de transparenţă voluntare prevăzute de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

Teheranul caută să crească presiunile asupra noii administraţii americane a lui Joe Biden, cu scopul ca aceasta să ridice sancţiunile impuse Republicii islamice de către predecesorul său, Donald Trump, în urma retragerii Statelor Unite din acord, în mai 2018.

Joe Biden sublinia recent că este necesar ca mai întîi Iranul să înceteze să mai îmbogăţească uraniu la un nivel interzis prin acord pentru ca Washingtonul să ia în calcul această posibilitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.