Teheranul a depăşit un nou prag, mărind la peste 120 de kilograme stocul său de uraniu îmbogăţit la 20 la sută, a anunţat, sâmbătă, şeful Organizaţiei iraniene de ERnergie Atimocă, Mohammad Eslami, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am depăşit 120 de kilograme. Avem mai mult. Poporul nostru ştie bine că ei (n.r. – occidentalii) ar fi trebuit să ne dea combustibil îmbogăţit la 20 la sută pentru a fi folosit la reactorul din Teheran, însă nu au făcut-o. Dacă nu îl produc colegii noştri, vor avea probleme cu lipsa de combustibil pentru reactorul din Teheran”, a spus Eslami.

Conform estimărilor de la sfârşitul lunii august, Teheranul avea 84,3 kilograme de uraniu îmbogăţit la 20 la sută, nivel care îi permite teoretic să producă izotopi medicali, folosiţi în special în diagnosticarea unor tipuri de cancer. În aprilie, Iranul a depăşit pragul de 60 la sută şi a produs de atunci 10 kilograme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.