Iranul a început construcţia - ”în inima munţilor” -, la instalaţia nucleară de la Natanz, a unor noi instalaţii în care să se fabrice centrifuge perfecţionate, a anunţat marţi directorul programului nuclear iranian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această nouă sală urmează să o înlocuiască pe cea avariată în iulie, într-un inecendiu pe care Teheranul l-a prezentat drept rezultatul unui sabotaj şi ale cărui pagube, anunţa el, ar putea încetini dezvoltarea unor centrifuge avansate în vederea îmbogăţirii uraniului.

”S-a hotărât să se constuiască o sală mai modernă, mai mare şi mai completăîn toate dimensiunile sale, în inima munţilor, în jurul Natanz. Bineînţeles, lucrările au început”, a anunţat la postulpublic de telviziune directorul Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA) Ali Akbar Salehi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.