Preşedintele iranian Ebrahim Raisi avertizează că ”cea mai mică acţiune” a Israelului împotriva ”intereselor Iranului” va provoca ”un răspuns dur” al republicii islamice, citat într-un comunicat publicat marţi de preşedinţia iraniană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a anunţat ”o rispostă” la atacul masiv şi fără precedent lansat de Iran în noaptea de sâmbătă spre duminică pe teritoriul israelian.

”Acum spunem ferm că cea mai mică acţiune împotriva intereselor Iranului va antrena cu siguranţă un răspuns dur, extins şi dureros împotriva autorilor ei”, a declarat Ebrahim Raisi într-o convorbire la telefon, luni seara tîrziu, cu emirul Qatarului Tamim bin Hamad Al-Thani.

Preşedintele iranian i-a spus că Iranul a vizat în weekend, ”prin exercitatea dreptului său la autoapărare” ”centrele” de unde a fost organizat bombardamentul, imputat Israelului, al Consulatului iranian la Damasc, în Siria, la 1 aprilie.

Această operaţiune fără precedent ”a fost desfăşurată cu succes, cu obiectivul de a-l pedepsi pe agresor”, a adăugat el.

Ebrahim Raisi a denunţat din nou ”susţinerea oarbă a anumitor ţări occidentale a regimului sionist”, care este ”una dintre cauzele tensiunii în regiune”, potrivit preşedinţiei.

Adjunctul ministrului iranian de Externe Ali Bagheri a avertizat luni seara autorităţile israeliene, la televiziunea de stat, că în cazul unei replici israeliene ”ele trebuie să se aştepte la o lovitură mai puternică, mai rapidă şi mai imediată” a Iranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.