Ipoteza cea mai populară în rândul britanicilor este un Brexit dur, fără acord, susţinută de 28% dintre britanici potrivit unui sondaj The Guardian, urmată de un nou refrendum (24%).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma respingerii masive a acordului Brexitului, IMC a realizat un sondaj, publicat de cotidianul britanic în weekend, în care a întrebat alegătorii ce ar trebui să se întâmple în continuare.

Opţiunea cea mai populară - susţinută de de 28% dintre respondenţi - este un Brexit fără acord.

A doua cea mai populară opţiune - susţinută de 24% dintre respondenţi - este lansarea unui al doilea referendum - care arată prăpastia ce există în opinia publică pe tema ieşirii Regatului Unit din UE.

Potrivit acestui sondaj relizat online, pe un eşantion reprezentativ de 2.046 de adulţi, în perioada 16-18 ianuarie, doar 8% dintre cei intervievaţi cred că Theresa May ar trebui să continue să caute să obţină susţinerea proiectului său în Parlament, în timp ce alţi 11% cred că ea ar trebui să convoace alegeri generale.

Însă, la o săptămână după respingerea masivă a acordului divorţului, premierul Theresa May şi-a prezentat luni ”planul B” în vederea ieşirii regatului din uniune, prevăzută la 29 martie.

Theresa May a scăpat săptămâna trecută unei moţiuni de cenzură şi speră să găsească o cale în vederea evitării unei ieşiri fără acord, ceea ce ar însemna penurii, blocaje în porturi şi o depreciere a lirei sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.