Guvernul italian a confirmat că a fost informat cu privire la faptul că fiica unui transfug nord-coreean care se afla în post la Roma în momentul dezertării sale s-a întors la Phenian, însă nu a comentat informaţii potrivit cărora aceasta a fost răpită din capitala italiană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul italian de Externe a precuzat miercuri că a primit, în decembrie, o notă din partea republicii Populare Democratice Coreea (RDPC) prin care a fost informat că tânăra a fost invitată să se întoarcă în Coreea de Nord după fuga părinţilor săi.

Transfugul Jo Song Gil, care ocupa funcţia de ambasador al Coreei de Nord la Roma, a ”dispărut” împreună cu soţia sa în noiembrie.

Potrivit altui transfug, diplomatul şi soţia sa nu au putut să-şi ia fiica să fugă cu ei. ”Autorităţile nord-coreene au repatriat-o imediat, iar ea se află în prezent în paza Phenianului”, a dezvăluit Thae Yong Ho într-o conferinţă de presă la Seul.

Acest fost diplomat, care a fugit în Coreea de Sud în 2016, a precizat că deţine aceste informaţii de la contactele sale în capitala nord-coreeană.

În nota detaliată de ministerul italian se precizează că cuplul a ”dispărut” de la Ambasada Coreei de Nord la Roma la 10 noiembrie şi că fiica lor a fost repatriată la 14 noiembrie.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook înaintea confirmării italiene, un subsecretar de stat de la Ministerul de externe, Manlio Di Stefano, a apreciat că în cazul în care informaţiile dezvăluite de Thae sunt exacte, ”ar fi un lucru de o gravitate fără precedent”.

”Ea riscă în prezent să fie torturată de unul dintre cele mai rele regimuri din lume”, a apreciat el. Oficialul nu a comentat după ce ministerul său a publicat comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.