Autorităţile britanice au impus o interdicţie de acces pe teritoriul Marii Britanii în cazul vizitatorilor din Danemarca, după cazurile de coronavirus de la fermele de nurci. Excepţie fac cetăţenii britanici care vin din Danemarca, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţenii britanici vor putea reveni din Danemarca, dar ei vor fi nevoiţi să se izoleze timp de 14 zile împreună cu familiile lor.

Măsura este valabilă de astăzi.

“Această decizie de a acţiona rapid vine după ce autorităţile sanitare din Danemarca au raportat focare de coronavirus la fermele de nurci. Prioritatea noastră rămâne siguranţa britanicilor”, a notat pe Twitter ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Autorităţile britanice îi vor contacta pe cetăţenii care au fost în Danemarca în ultimele 14 zile, pentru a se asigura că aceştia se autoizolează.

Mutaţii ale Covid legate de contaminările de la nurci s-au înregistrat la 200 de oameni în Danemarca. Autorităţile daneze au decis sacrificarea tuturor nurcilor – aproximativ 17 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.