Ministerul afgan al Moravurilor a pus să se ardă instrumente şi echipamente muzicale confiscate în provincia Herat (vest), apreciind muzica drept ”imorală”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Promovarea muzicii antrenează o corupere morală, iar faptul de a cânta muzică îi induce în eroare pe tineri”, a denunţat sâmbătă conducătorul Ministerului însărcinat cu Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului din provincia herat, Aziz al-Rahman al-Muhajir.

Autorităţile talibane au impus neîncetat, după ce au preluat puterea în augist 2021, legi prin care vor să impună respectarea viziunii lor austere a islamului, inclusiv interzicând muzica în public.

Pe rugul de sâmbătă au fost făcute scrum echipamente muzicale luate în mare parte din săli de căstorie din oraş, valorând în total câteva sute de dolari.

Au fost arse o chitară, un armoniu, două instrumente cu corzi şi o ”tabla”, un fel de tambur, dar şi boxe şi difuzoare.

În Afganistan, femeile sunt principalele vizate de aceste noi reglementări ale Guvenului taliban.

Ele nu au voie să apară în public decât dacă îşi acoperă corpul şi faţa.

Adolescentelor şi femilor li se interzice accesul în şcoli şi universităţi, dar şi în parcuri, în hamam şi săli de sport.

Marţi, mii de saloane de înfrumuseţare au fost închise în întreaga ţară. Autorităţile talibane consideră anumite îngrijiri prea costisitoare sau contrare islamului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.