Un oficial ucrainean de rang înalt însărcinat cu drepturile omului denunţă amploarea ”oribilă” a torturii aplicate la Herson în timpul ocupaţiei ruse a acestui oraş situat în sudul Ucrainei, recucerit săptămâna trecută de forţele ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am mai văzut” torturi ”la o asemenea scară”, ”după ce am vizitat toate sălile de tortură din diverse regiuni ale Ucrainei”, a denunţat joi, la televiziunea ucraineană, Dmitro Libineţ, însărcinatul în Parlament cu drepturile omului.

”Amploarea este pur şi simplu oribilă”, a denunţat el.

”Zeci de persoane” au fost ”electrocutate, bătute cu tuburi metalice. Oasele le-au fost zdrobite”, iar ”ruşii au filmat toate astea”, a acuzat el.

”Sunt sigur că în fiecare localitate importantă vim descopri o sală de tortură, Pentru c ăeste un sistem implementat de Rusia”, a acuzat el.

Autorităţile ucrainene au anunţat că au descoperit mai multe săli de tortură în zone din regiunea Herson pe care le-au recucerit recent de la ruşi, după luni de ocupaţie.

Un locuitor din Herson a povestit AFP că a fost deţinut timp de săptămâni de zile în acest oraş, în timpul ocupaţiei.

El a declarat că a fost legat la mâini, lovit şi electrocutat de către conducători ruşi de către proruşi în timpul detenţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.