Marina indoneziană a anunţat miercuri faptul că se află în căutarea unui submarin din cadrul floteii sale, la bordul căuia se află 53 de persoane, cu care a pierdut legătura, în urma unor exerciţii în largul Insulei Bali, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Submarinul KRI Nanggala 402 nu a reluat contactul cu baza sa în urma acestor exerciţii militare, a anunţat un purtător de cuvţnt al Marinei.

”Este adevărat că (submarinul) a pierdut contactul (miercuri) dimineaţa, către ora (locală) 3.00 (marţi, 22.00, ora României)”, a anunţat un putător de cuvânt al Marinei, amiralul Julius Widjojono.

Marina ”efectuează în prezent căutări”, a anunţat el.

”Cunoaştem zona, dar este destul de adâncă”, a precizat amiralul.

Julius Widjojono nu a furnizat alte amânunte despre acest submarin, de fabricaţie germană.

Jakarta a cerut ajutorul Singapore şi Australiei, a declarat AFP comandantul forţelor armate indoneziene, Hadi Tjahjanto.

La bordul submarinului se aflau 53 de membri ai echipajului. Submersibilul s-ar putea afla la o adâncime de 700 de metri, la nord de Bali, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.