Bilanţul victimelor seismului de pe insula indoneziană Lombok a ajuns la 387 de morţi, au indicat sâmbătă autorităţile, adăugând că sute de mii de persoane strămutate nu au apă curentă, hrană şi medicamente, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mii de case, moschei şi fabrici au fost distruse duminica trecută de un cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,9 grade. 

"Credem că bilanţul va continua să crească, din cauză că victimele sunt probabil sub ruine. Pe de altă parte, oamenii nu au fost înregistraţi sau nu au fost raportaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei naţionale indoneziene responsabilă de catastrofele naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Numărul persoanelor constrânse să fugă din casele lor a crescut până la 387.000, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că sunt 13.000 de răniţi. 

Două persoane au murit din cauza cutremurului în insula vecină Bali. 

Cea mai mare parte a persoanelor strămutate dorm în corturi, adăposturi sau în improvizaţii din apropierea ruinelor caselor lor. Unităţi medicale se ocupă de răniţi. 

La şase zile după cutremur, unele persoane încă nu au primit ajutorul cerut, în special în zonele muntoase din nord. 

"Principala greutate constă în distribuirea alimentelor (către refugiaţi). Majoritatea drumurilor din nordul insulei au fost distruse de seism", a indicat Sutopo Purwo Nugroho.

O replică puternică cu magnitudinea de 5,9 grade s-a resimţit joi, creând panică în adăposturile de ajutor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.