Indonezia a interzis sâmbătă ingredientele legate de moartea a 70 de copii din Gambia, incluse în siropurile de tuse provenite din ţara din Asia de Sud-Est, în timp ce investighează afectarea acută a rinichilor care a ucis în acest an peste 20 de copii în capitala Jakarta, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, BPOM, a mai spus că investighează posibilitatea ca ingredientele, dietilenglicolul şi etilenglicolul, să fi contaminat alte materiale care sunt folosite ca solvenţi.

Gambia şi India investighează decesele cauzate de leziuni renale acute în ţara vest-africană, despre care se crede că ar fi legate de siropurile de tuse produse de compania Maiden Pharmaceuticals, cu sediul în New Delhi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că a găsit niveluri ”inacceptabile” ale ingredientelor, care pot fi toxice, în patru produse Maiden.

”Pentru a oferi protecţie publicului, BPOM a stabilit o cerinţă, la momentul înregistrării, ca toate medicamentele cu sirop pentru copii şi adulţi să nu aibă voie să utilizeze dietilen glicol (DEG) şi etilen glicol (EG)”, a spus autoritatea de reglementare într-o declaraţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.