Confruntări între poliţişti şi locuitori au avut loc la periferia Atenei, în urma unei intervenţii în forţă a forţelor de ordine, în weekend, cu scopul de a impune respectarea izolării, care a provocat un val de condamnări în ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a dispersat cu gaze lacrimogene aproximativ 500 de persoane care s-au adunat dumincă seara în Piaţa Nea-Smyrni, la periferia de sud a capitalei, în semn de protest faţă de un incident care a avut loc un pic mai devreme.

În înregistrări video filmate după-amiaza în acelaşi loc, care au declanşat nemulţumirea, apare un poliţist care loveşte în mod violent un tânăr cu un baston.

Bărbatul strigă ”mă doare”, iar trecători sunt indignaţi de comportamentul poliţiştilor.

Poliţia a anunţat că a trimis o patrulă pe motocicletă, după-amiaza, în Piaţa Nea-Smyrni, ”pentru a controla aplicarea măsurilor” impuse împotriva noului coronavirus şi a precizat că a primit numeroase privind nerespectarea restrucţiilor în locul respectiv.

Poliţia a anunţat că a fost atacată de 30 de persoane, care au rănit doi agenţi. În total 11 persoane au fost arestate. Ea a anunţat, de asemenea, că a deschis o anchetă internă cu privire la poliţistul filmat lovind-ul pe tânăr.

Liderul Partidului Syriza (stânga), fostul premier Alexis Tsipras a denunţat un ”atac neprovocat al poliţiştilor asupra unor familii şi copii care se afla în piaţă”.

Guvernul ”încearcă să scoată ţara din această criză sanitară fără precedent cu cât mai puţine pierderi posibil. Din nefericire, opoziţia expoatează tensiunile şi inflamează atmosfera politică şi socială”, i-a replicat un purtător de cuvânt al Guvernului, Aristotelia Peloni.

Autorităţile elene au înregistrat duminică 1.142 de contaminări cu covid-19 şi 53 de morţi. Bilanţul a crescut la 6.758 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.