Unul dintre cele mai puternice incendii din California - care săptămâna trecută a distrus peste 800 de imobile, fiind evacuaţi sute de mii de oameni - continuă să facă ravagii şi s-a extins pe o zonă de dimensiuni mai mari decât New York-ul, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul "Thomas" din zonele Ventura şi Santa Barbara a ars pe o suprafaţă de 93 de kilometri pătraţi în ultima săptămână. Ajutat de rafale de vânt puternice, a devenit al cincilea incendiu ca mărime din istoria statului California, crescând cu peste 20.000 de hectare pe zi.

Rezidenţilor din comunităţile de pe coastă li s-a spus să evacueze zona.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"E un incendiu periculos, cu siguranţă, dar avem foarte mulţi oameni care lucrează cu sârguinţă pentru a-l duce sub control”, a declarat şeriful districtului Santa Barbara, Bill Brown.

Acţiunile pompierilor sunt îngreunate şi de amplasament, totul aflându-se într-o zonă de munte.

Incendiul "Thomas" face parte dintr-o serie de şase incendii majore care au lovit la începutul lunii decembrie zona de sud a Californiei. Acestea au dus la evacuări masive şi la pierderea multor proprietăţi.

Incendiile au fost susţinute de vânt puternic şi de lungă durată, dar şi de vegetaţia uscată. Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a declarat stare de urgenţă pe 5 decembrie în Ventura, iar primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, i-a urmat exemplul o zi mai târziu.

Incendiile puternice au cauzat probleme mari în trafic, închiderea mai multor şcoli, precum şi întreruperi de curent. Peste 200.000 de oameni au fost evacuaţi şi 800 de clădiri au fost distruse, focul arzând în total pe o zonă de peste 1.000 de kilometri pătraţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.