Explozii la o clădire în Rostov-pe-Don au fost cauzate de un scurtcircuit, anunţă guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a stabilit că cauza incendiului a fost cauzat de un scurtcircuit la un cablu electric din clădire”, anunţă Golubev.

”Propagarea incendiului a cauzat explozii ale unor containere cu carburant şi lubrifianţi”, precizează el.

”Incendiul s-a răspândit pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi a condus la surparea a două ziduri”, anunţă guvernatorul.

O persoană a fost rănită în incendiu şi a fost spitalizată, mai anunţă el.

CNN scrie că a geolocalizat înregitrări video postate pe reţele de socializare de la incendiu în vecinătatea unei clădiri folosite de Serviciile ruse de securitate (FSB).

Un incendiu de proporţii a izbucnit joi într-o clădire a grănicerilor, în această regiune care se învecinează cu Ucraina, au anunţat serviciile ruse de urgenţă, relatează AFP.

”Un incendiu a fost semnalat (...), unităţi sunt pe drum”, declara un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului rus al Situaţiilor Urgenţă citat de agenţia rusă de ştiri RIA Novosti.

Imagini difuzate pe reţele de socializare surprindeau o coloană mare de fum negru ieşind din această clădire, la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, care aparţine grănicerilor, potrivit presei ruse.

Grănicerii ruşi se află în subordinea Serviciilor ruse de securitate FSB.

Incendii au loc frecvent în Rusia din cauza nerespectării regulilor de luptă împotriva incendiilor.

Însă Moscova a acuzat Kievul de mai multe atacuri sau operaţiuni de sabotare pe teritoriul rus de la invazia rusă a Ucrainei, în urmă cu peste un an.

O purtătoate de cuvânt a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Iulia Mendel, a difuzat pe Twitter o înregistrare video de la incendiul din Rostov şi îndeamnă ”să nu se precipite să se acuze Ucraina”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.