Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că incendiul de la Grenfell Tower a fost un „accident evitabil”, provocat de o serie de „erori şi neglijenţe”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul a făcut această declaraţie la finalul unui slujbe organizate în memoria victimelor de la o biserică aflată în apropiere de turn.

“Această tragedie este consecinţa unor erori şi neglijenţe din partea responsabililor politici, a Primăriei din cartier şi a Guvernului”, a adăugat el.

Incendiul, de origine necunoscută, a distrus, în noaptea de marţi spre miercuri, un bloc de locuinţe sociale din vestul capitalei britanice.

“Comunitatea locală are sentimentul că a fost tratată prost pentru că unii dintre ei sunt săraci”, a subliniat primarul Londrei. Oamenii din cartier sunt “frustraţi şi furioşi”.

Într-un editorial publicat duminică în The Observer, Sadiq Khan a subliniat şi că este „crucial ca tot adevărul să fie scos la lumină privind ceea ce s-a întâmplat şi să se descopere dacă au fost ignorate avertismente”. „Avem o datorie faţă de toate victimele. Să facem în aşa fel încât familiile lor să fie îngrijite corect şi ca acest lucru să ne se mai întâmple niciodată”, a adăugat el.

Marea Britanie va ţine un moment de reculegere luni, la 11 ora locală (13 ora României), în memoria victimelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.