O mamă şi cele două fiice ale ei au recunoscut joi că au lansat lampioane în noaptea de Anul Nou, acestea fiind cele care au cauzat incendiul de la grădina zoologică din Krefeld (Germania) în urma căruia au murit zeci de maimuţe, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama, în vârstă de 60 de ani, şi cele două fiice "adulte" s-au prezentat în faţa anchetatorilor şi au recunoscut că au lansat cinci lampioane, interzise din 2009 în regiunea Renania, a anunţat Poliţia locală. 

Femeile sunt "devastate", a adăugat Poliţia, a doua zi după incendiul provocat de lampioanele zburătoare care au distrus Casa maimuţelor din parcul zoologic Krefeld.               

Unul dintre cele cinci lampioane a aterizat pe acoperişul acestei clădiri şi a provocat incendiul care a ucis 30 de maimuţe, între care gorile, marmosete, urangutani, dar şi păsări.                

Femeile au cumpărat de pe internet lampioanele, adesea produse în China, şi le-au lansat împreună cu dorinţe scrise pe hârtii fără a se gândi la eventuale consecinţe, potrivit anchetatorilor, adaugă AFP.              

Ele sunt anchetate pe Parchetul din Krefeld pentru "incendiu mortal din neglijenţă", riscând cinci ani de închisoare şi o amendă consistentă. 

Grădina zoologică din Krefeld, care numără în jur de 1.000 de animale şi atrage 400.000 de vizitatori pe an, ar fi trebuit să fie deschisă vineri. A primit numeroase mesaje de susţinere şi promisiuni de donaţii după tragedia în care au murit zeci de maimuţe din mai multe specii.

Asociaţia germană de protejare a animalelor a solicitat miercuri interzicerea focurilor de artificii în proximitatea grădinilor zoologice, fermelor. 

Germanilor le place în special de Anul Nou să cumpere artificii şi petarde, adesea importate din Polonia. 

Aceste dispozitive pirotehnice provoacă an de an răniţi, dar şi decese. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.