Un incendiu puternic a cuprins un bloc turn cu 24 de etaje şi peste 120 de apartamente de pe Latimer Road, în vestul Londrei, unde peste 200 de pompieri luptă împotriva flăcărilor de la etajul al doilea şi până în vârful turnului. Bilanţul incendiului a crescut la 12 morţi. De asemenea, alţi 74 de oameni au fost duşi la spitale, 20 dintre ei fiind în stare critică, potrivit serviciului de ambulanţă al capitalei britanice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19:07 - Bilanţul incendiului din blocul Grenfell Tower din Londra a crescut la 12 morţi

Bilanţul incendiului din blocul Grenfell Tower din Londra a crescut la 12 morţi, a anunţat Poliţia Metropolitană citată de The Guardian.

Bilanţul anterior era de şase morţi şi 74 de răniţi, dintre care 12 în stare critică.

Grenfell Tower, construit  în 1974 a fost distrus aproape în totalitate de flăcări. Potrivit unei părţi a presei, incendiul ar fi izbucnit de la explozia unui frigider, dar informaţia nu a fost confirmată.

UPDATE 16:54 - Un bărbat a fost salvat din flăcări la aproximativ 12 ore după izbucnirea incendiului din Grenfell Tower

Un bărbat a fost salvat din flăcări la aproximativ 12 ore după izbucnirea incendiului din Grenfell Tower, Londra, relatează Daily Mail.

Mulţi s-au temut că bărbatul de origine asiatică, în vârstă de aproximativ 50 de ani, se va număra printre cei morţi în incendiu. Persoanele evacuate din clădire, care stăteau pe stradă, l-au văzut pe bărbat încercând să le atragă atenţia serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă fluturând un pulover în faţa ferestrei apartamentului său, de la etajul a XI-lea.

Bărbatul a fost salvat în cele din urmă la scurt timp după ora locală 12 (14 ora României).

Pe de altă parte, o femeie şi-a pierdut doi dintre cei şase copii în timp ce încerca să scape din blocul în flăcări, în timp ce alţi locatari şi-au aruncat copiii pe geam, în speranţa că aceştia vor supravieţui, au povestit martori.

“Toată lumea era în stare de şoc, toată lumea fugea, ţipa”, a spus un locuitor din bloc, Michael Paramasivan, pentru BBC. “Am vorbit cu o doamnă care locuieşte la etajul al 21-lea. Are şase copii. A plecat cu toţi şase. Când a coborât, erau numai patru cu ea”, a adăugat el.

UPDATE 15:43 - Mai multe persoane ar fi încă prinse în blocul în flăcări de la Londra, anunţă poliţia

Mai multe persoane ar fi prinse încă în clădirea cu 24 de etaje din centrul Londrei care a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat comandantul de poliţie Stuart Cundy, în timp ce pompierii au anunţat că lupta cu flăcările va dura cel puţin încă 24 de ore, relatează Reuters.

Cel puţin şase oameni au murit, 74 sunt internaţi şi 20 sunt în stare critică.

UPDATE 14:22 - Bilanţul răniţilor în incendiul de la Londra a crescut la 64, dintre care 20 sunt în stare critică

Bilanţul răniţilor în incendiul din Grenfell Tower din Londra a crescut la 64, dintre care 20 sunt în stare critică, a anunţat Serviciul de Ambulanţă din capitala britanică, citat de The Guardian.

Bilanţul anterior era de 50 de răniţi.

De asemenea, cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în incendiu, iar bilanţul ar putea creşte în continuare.

“În urma incendiului din această dimineaţă (miercuri – n.r.) de la Grenfell Tower, în vestul Londrei, am tratat şi transportat 64 de pacienţi la şase spitale din Londra, unde 20 de oameni sunt în prezent în stare critică. Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi”, a declarat directorul de operaţiuni al Serviciului de Ambulanţă, Paul Woodrow.

"Peste 100 dintre medicii noştri au lucrat din greu pentru a răspunde acestui incident”, a adăugat el, precizând că pacienţii au fost trataţi pentru mai multe tipuri de traume, precum şi pentru inhalare de fum. 

UPDATE 13:21 - Cel puţin şase morţi în incendiul din vestul Londrei, anunţă poliţia

Cel puţin şase persoane au murit în incendiul din Grenfell Tower, iar bilanţul ar urma să crească, anunţă poliţia britanică, relatează Reuters. 

Poliţia metropolitană a anunţat miercuri că şase persoane au murit în incendiul devastator care a cuprins Grenfell Tower, în vestul Londrei.

Comisarul Stuart Cundy a declarat că poate să ”confirme şase morţi la acest moment, însă acest bilanţ este posibil să crească în cursul unei operaţiuni de recuperare complexă, care va dura mai multe zile”.

Multe alte persoane primesc îngrijiri medicale, a adăugat Cundy.

Cel puţin 50 de persoane primeau îngrijiri la spitale, în urma incendiului care a cuprins miercuri dimineaţa acest bloc turn de locuinţe cu 24 de etaje din vestul Londrei.

UPDATE 13:08 - O femeie şi-a aruncat bebeluşul de la etajul nouă sau zece al Grenfell Tower şi acesta a fost salvat de un domn, afirmă o martoră

O martoră afirmă că a văzut o persoană prinzând un bebeluş aruncat din blocul turn, în vestul Londrei, în care a izbucnit un incendiu, soldat cu un număr necunoscut de morţi şi cel puţin 50 de răniţi, relatează The Associated Press.

Samira Lamrani a declarat pentru agenţia britanică de ştiri Press Association (PA) că a văzut o femeie care a încercat să-şi salveze bebeluşul aruncându-l de la o fereastră ”de la etajul al nouălea sau al zecelea”.

UPDATE 12:22 - Un supravieţuitor al incendiului din Londra se declară norocos că a scăpat cu viaţă;

O organizaţie comunitară a semnalat din 2013 probleme cu privire la riscul la incendiu în Grenfell Tower

Un supravieţuitor al incendiului din vestul Londrei se declară norocos că a scăpat cu viaţă, relatează The Associated Press.

Edward Daffarn a spus miercuri că se afla la etajul al 16-lea şi a auzit alarma de fum a unui vecin.

UPDATE 10:51 - Peste 50 de persoane au fost rănite în incendiul de la Grenfell Tower, anunţă ambulanţa

Peste 50 de persoane au fost duse la spital în urma incendiului care a cuprins blocul turn de locuinţe cu 24 de etaje din centrul Londrei,  unde locuiau sute de oameni, a anunţat serviciul de ambulanţă al capitalei britanice, relatează Reuters. De asemenea, Brigada pompierilor a anunţat anterior că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, fără a putea preciza numărul acestora.

”Am dus peste 50 de pacienţi la cinci spitale în întreaga Londră, în urma incidentului de la Grenfell Tower”, a anunţat adjunctul directorului pentru operaţiuni al Serviciului de Ambulanţă al Londrei Stuart Crichton, într-un comunicat postat pe Twitter.

El a precizat că 100 de medici se află la faţa locului, împreună cu echipaje de ambulanţă şi echipe de traumatologie.

UPDATE 09:59 - Există ”un număr de victime” în incendiul din vestul Londrei, anunţă pompierii

Există ”un număr de victime” în incendiul din vestul Londrei, anunţă pompierii din capitala britanică, însă fără să poată preciza despre câte victime este vorba, relatează The Associated Press, BBC News şi Reuters.

Comandanta brigăzii pompierilor din Londra Dany Cotton a catalogat indendiul drept un ”incident fără precedent”.

Ea a subliniat că nu a văzut nimic de această amploare în cariera sa de 29 de ani.

Pompierii continuau să acţioneze, a anunţat ea.

CITEȘTE ȘI Un consilier din Kensington and Chelsea promite o ”anchetă aprofundată” în urma incendiului de la Grenfell Tower

Cotton a spus că nu ştie câte persoane au murit.

”În acest moment sunt foarte tristă să confirm că există un număr de morţi. Nu pot să confirm numărul la acest moment, din cauza dimensiunii şi complexităţii acestei clădiri”, a declarat ea pentru presă, citată de Reuters.

Cel puţin 30 de persoane au fost conduse la spitale.

Incendiul a cuprins Grenfell Tower, un bloc turn cu 24 de etaje - precizează AP, care înainte a scris că imobilul are 27 de etaje -, în North Kensington, în jurul orei locale 1.00 (3.00, ora României).

UPDATE 09:54 - Persoanele evacuate în urma incendiului de la Londra se adună la o biserică

Poliţia a transformat o biserică din apropierea incendiului din vestul Londrei într-un centru improvizat de evacuare, relatează The Associated Press.

O femeie în lacrimi a venit la biserică în căutarea surorii ei, care locuia în clădirea cu 24 de etaje care a luat foc.

Oficialii prezenţi la biserică nu au avut ce informaţii să-i dea.

Ei afirmă că 30 de persoane au fost conduse la spitale, dar era neclar dacă persoane erau prinse înăuntrul imobilului.

Multe persoane erau în scaune cu rotile la Biserica St. Clement şi au fost aduse din clădiri adiacente evacuate de pompieri de teama extinderii incendiului.

Hugo Zarey, care locuieşte într-una dintre aceste clădiri spune că a auzit gălăgie afară, după care poliţia a bătut la uşa sa şi i-a ordonat să evacueze.

El a apreciat că este îngrozitor, dar că oamenii au fost bine primiţi.

UPDATE  08:44 - Treizeci de persoane duse la cinci spitale din Londra în urma incendiului de la Grenfell Tower

Serviciul londonez de ambulanţă anunţă că 30 de persoane au fost duse la cinci spitale din capitala britanică, în urma incendiului care a cuprins un bloc turn din vestul Londrei, relatează The Associated Press

Reprezentanţi ai ambulanţei au declarat că echipajele rămân la faţa locului, în timp ce pompierii continuă să lupte cu flăcările la clădirea de 24 de etaje.

CITEȘTE ȘI Ambasada României la Londra verifică dacă sunt afectaţi români de incendiul de la blocul turn

Era neclar dacă înăuntru erau blocate persoane, scrie AP.

La multe ore după izbucnirea incendiului, o coloană de fum era vizibilă de la depărtare.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 1.00 (3.00, ora României) şi s-a extins repede la întreaga clădire.

Peste 20 de ambulanţe se aflau la faţa locului, dar şi 200 de pompieri şi 45 de vehicule de pompieri.

UPDATE 07:15 - Douăzeci de ambulanţe trimise la Grenfell Tower; Sadiq Khan a anunţă un ”incident major”

Ambulanţe au fost trimise să intervină la incendiul de la Grenfell Tower, relatează The Associated Pres, iar primarul capitalei britanice Sadiq Khan a anunţat că s-a declarat un ”incident major, scrie BBC News.

Serviciul londonez de ambulanţă a anunţat că a trimis 20 de echipaje de ambulanţă la incendiu.

Poliţia a anunţat anterior că două persoane au primit îngrijiri după ce au inhalat fum.

Informaţii despre intervenţia ambulanţelor nu erau disponibile, precizează AP.

Poliţia a anunţat anterior că locuitori erau evacuaţi în continuare din clădire miercuri dimineaţa.

 

Flats still burning at Grenfell Tower housing block in West London. Fire been going for over five hours. Seen a person at a lower window. pic.twitter.com/i8w94U9wDt

— Ousama Itani (@itanio) June 14, 2017

Persoane au fost blocate de incendiu, iar locatarii strigau disperaţi după ajutor de la ferestre situate la etajele superioare, în timp ce incendiul se extindea, potrivit unor publicaţii, scrie Reuters.

Reuters precizează nu a putut să confirme aceste informaţii.

O martoră a declarat pentru Reuters că se teme că nu toţi locuitorii au scăpat de foc.

Unii au fost evacuaţi în pijama.

”Un număr de persoane primesc îngrijiri în urma unor diverse răni”, a anunţat poliţia, adăugând că ”locuitorii continuă să fie evacuaţi din blocul turn în flăcări”.

Focul arde de peste trei ore şi a cuprins aproape toate cele 24 de etaje ale blocului turn.

Ambulanţa îi îndeamnă în acest comunicat pe locuitorii din zonă să închidă ferestrele şi uşile din cauza fumului.

Patruzeci de vehicule de pompieri luptau împotriva incendiului.

Metroul londonez a anunţat că liniile Hammersmith, City şi Circle au fost închise între Edgware Road şi Hammersmith din cauza incendiului, potrivit BBC.

UPDATE 06:49 - Locuitori evacuaţi din Grenfell Tower

Poliţia metropolitană din Londra anunţă că evacuează în continuare oameni din blocul turn Grenfell Tower cu 24 de etaje, cuprins de un incendiu în zona North Kensington, în vestul Londrei, relatează The Associated Press.

 

Flăcările ard de peste trei ore şi ajung până la etajul al 24-lea al clădirii, potrivit AP.

Cauza incendiului este necunoscută încă şi era neclar dacă înăuntru erau blocaţi oameni.

Comisarul adjunct Dan Daly a anunţat pe pagina de Facebook a Brigăzii pompierilor din Londra că este vorba despre un incendiu mare şi foarte grav.

El a precizat că pompierii poartă echipament cu ajutorul căruia respiră şi intervin în condiţii foarte dificile împotriva focului.

Patruzeci de vehicule şi 200 de pompieri şi ofiţeri au fost chemaţi la faţa locului.

Poliţia a mai anunţat că două persoane au primit îngrijiri la faţa locului după ce au inhalat fum.

Cordoane de securitate au fost instituite la faţa locului.

Incendiu într-un bloc turn din Londra

Un incendiu uriaş a cuprins un bloc turn cu 24 de etaje de pe Latimer Road, în vestul Londrei, unde pompierii luptau împotriva flăcărilor de la etajul al doilea şi până în vârful acestuia, relatează BBC News.

Incendiul de la Grenfell Tower, pe Lancaster West Estate, a fost semnalat la ora locală 1.16 (3.16, ora României), iar aproximativ 200 de pompieri luptau cu flăcările.

Poliţia metropolitană a anunţat că ”o evacuare este în curs”.

Potrivit BBC, întregul turn ardea şi există temeri că s-ar putea prăbuşi.

Brigada pompierilor de la Londra a anunţat că 40 de echipaje au fost trimise la faţa locului.

Martori oculari au declarat că au văzut lumini - despre care se credea că sunt lanterne - în partea de sus a blocului de apartamente care sunt pe cale să ardă.

George Clarke, prezentator al emisiunii Amazing Spaces de la postul de televiziune Channel 4 a declarat pentru Radio 5 Live: ”Mă acoperă cenuşa, atât de grav este. Mă aflu la 100 de metri şi sunt absolut acoperit în cenunşă. Este atât de sfâşietor, am văzut pe cineva făcând semne cu lanterna la vârf şi este evident că nu poate ieşi”.

Tim Downey, alt martor ocular, a declarat pentru BBC că o parte a clădirii a ”ars complet”.

”A ars până la mijloc”, a spus el. ”Arată foarte rău, foarte, foarte rău. Nu am mai văzut aşa ceva. Este doar un foc mare”. ”Întreaga clădire se prăbuşeşte. Este numai fum negru”.

Potrivit BBC, întregul turn ardea şi există temeri că s-ar putea prăbuşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.