Un bărbat a fost salvat din flăcări la aproximativ 12 ore după izbucnirea incendiului din Grenfell Tower, Londra, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţi s-au temut că bărbatul de origine asiatică, în vârstă de aproximativ 50 de ani, se va număra printre cei morţi în incendiu. Persoanele evacuate din clădire, care stăteau pe stradă, l-au văzut pe bărbat încercând să le atragă atenţia serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă fluturând un pulover în faţa ferestrei apartamentului său, de la etajul a XI-lea.

Bărbatul a fost salvat în cele din urmă la scurt timp după ora locală 12 (14 ora României).

Pe de altă parte, o femeie şi-a pierdut doi dintre cei şase copii în timp ce încerca să scape din blocul în flăcări, în timp ce alţi locatari şi-au aruncat copiii pe geam, în speranţa că aceştia vor supravieţui, au povestit martori.

“Toată lumea era în stare de şoc, toată lumea fugea, ţipa”, a spus un locuitor din bloc, Michael Paramasivan, pentru BBC. “Am vorbit cu o doamnă care locuieşte la etajul al 21-lea. Are şase copii. A plecat cu toţi şase. Când a coborât, erau numai patru cu ea”, a adăugat el.

Un alt martor, Tamara, a povestit că a văzut mai mulţi oameni încercând să îşi arunce copiii pe geam. “Erau oameni care îşi aruncau copiii afară. ‘Salvaţi-mi copiii, salvaţi-mi copiii!’”, a povestit ea.

“Erau oameni la geamuri: ‘Ajutaţi-mă, ajutaţi-mă, ajutaţi-mă!’. Vedeai focul intrând în casă, în ultima cameră în care erau şi pur şi simplu cuprinzând întregul apartament”, a adăugat ea.

O altă femeie a povestit o mamă care se afla etajl al nouălea sau al 10-lea şi-a aruncat bebeluşul pe geamă şi că acesta a fost prins de un bărbat.

Flăcările au cuprins un bloc cu 27 de etaje din zona Kensington, din vestul Londrei, la numai 15 minute după ce un frigider a explodat. Acesta ar putea fi cel mai grav dezastru din istoria Marii Britanii, pe fondul temerilor că nimeni nu a supravieţuit la ultimele trei etaje.

Deocamdată, bilanţul victimelor este de şase morţi, dar Poliţia a avertizat că numărul deceselor ar putea creştere. Zeci de oameni au fost răniţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.