Scurgeri de petrol la o conductă situată în sud-vestul Iranului au antrenat un incendiu care a fost controlat, potrivit agenţiei iraniene oficiale de presă Irna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incendiul a fost controlat, iar petrolul a fost oprit să se împrăştie” pe câmp, în apropiere, a declarat duminică pentru Irna şeful celulei de criză din provincia Chahar Mahall-Bakhtiari, Khorso Kiani.

Incendiul nu s-a soldat cu victime şi nu a cauzat pagube, potrivit aceleiaşi  surse.

Potirivt Irna, scurgerea a început duminică la prânz, la oleoductul din Maroun, care alimentează rafinăria din Ispahan - a doua din ţară, cu o capacitate de 375.000 de barili pe zi. 

Activitatea conductoei a fost oprită pe timpul intervenţiei.

Un oficial de la Ministerul iranian al Petrolului, Ghasem Arab Yarmohammadi, a declarat agenţiei oficiale de presă a acestui minister, Shana, că reparaţii şi operaţiuni de curăţare au fost şansate.

Mai multe scurgeri au avut loc recent la această conductă, în aceeaşi zonă, potrivit Irna, cauzate în principal de erodarea solului şi alunecări de teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.