Mai mult de 5.000 de angajaţi în echipe de intervenţii, susţinuţi aerian şi terestru, s-au luptat în vestul Turciei cu cele mai grave incendii din ultimii zece ani, 13 focare fiind scăpate de sub control, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcia se confruntă cu incendii de 11 zile la rând, pe fondul creşterii temperaturii. 

Au fost patru focare în oraşe din jurul regiunii Egee şi unul la Marea Neagră, a scris pe Twitter ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli.

În ţară sunt în total 222 de incendii active în 47 de oraşe şi provincii din 28 iulie, a adăugat Pakdemirli.

Incendiile continuă să facă ravagii în special de-a lungul coastelor oraşeor Mugla şi Aydin. 

În timpul nopţii, flăcările s-au răspândit în Koycegiz din Mugla şi în districtul Milas, în timp ce trei cartiere au primit ordin de evacuare, au preciyat autorităţile locale, sâmbătă. 

Voluntari s-au alăturat eforturilor pompierilor din Mugla, în timp ce echipele au continuat să stingă focul şi să evalueze pagubele. Alţi salvatori au asigurat adăpost pentru sinistraţi şi hrană pentru animalele afectate. 

În mare parte, pompierii au reuşit să ţină sub control incendiile, în Antalya şi Marmaris din Mugla, Bodrum, populare printre turişti, au spus autorităţile. 

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat, pe Twitter, că au intervenit 5.250 de pompieri în zonele afectate, cu 80 de elicoptere, avioane şi drone, dar şi 1.000 de camioane şi alte vehicule. 

Cel puţin opt persoane au murit şi 100.000 de hectare de pădure şi terenuri au fost distruse, conform estimărilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.