”Încă nu s-a ajuns la un acord” asupra Brexitului, în pofida unor ”eforturi intense”, le-a confirmat luni negociatorul-şef al Uniunii Europene (UE) Michel Barnier miniştrilor Celor 27 reuniţi la Bruxelles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Michel Barnier a explicat că eforturi intense de negociere continuă, dar că nu s-a ajuns încă la un acord”, a anunţat Consiliul UE - statele membre - într-un comunicat, în contextul în care s-au multiplicat, de câteva zile, speculaţii cu privire la un acord rapid.

”Câteva probleme-cheie rămân în discuţie, mai ales o soluţie în vederea evitării unei frontiere fizice între Irlanda şi Irlanda de Nord”, se arată în scurtul comunicat publicat la finalul unei reuniuni a celor 27 de miniştri însărcinaţi cu Afacerile Europene din statele membre UE.

Miniştrii şi-au confirmat din nou încrederea în Michel Barnier ”în aceste etape finale ale negocierilor”, a declarat ministrul austriac Gernot Blümel, a cărui ţară deţine preşediţia semestrială a Uniunii Europene.

UE spera să poată da undă verde unui acord în cadrul unui summit, la jumătatea lui octombrie, însă în absenţa unor progrese în dosarul irlandez a putut doar să constate că este necesar mai mult timp.

Or UE şi Regatul Unit au nevoie de o perioadă, înainte de data prevăzută a Brexitului - 29 martie 2019 -, pentru ca acest acord să fie ratificat de către parlamente.

Guvernul premierului britanic Theresa May se întruneşte marţi într-o reuniune care ar uma să fie dominată de Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.