În total 25 de persoane, presupuse membre ale unui gang specializat în jafuri armate de bănci, au fost ucise în cursul unei operaţiuni a poliţiei în statul Minas Gerais, în sud-estul Braziliei, a declarat o sursă din cadrul poliţiei AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”25 de infractori au fost ucişi şi nu există răniţi”, a declarat această sursă din cadrul poliţiei rutiere federale braziliene.

Operaţiunea, organizată în comun cu Poliţia Militară, a avut loc duminică, în comuna Varginha.

Forţele de securitate au luat cu asalt două ferme, în care ”membri ai unei organizaţii infracţionale specializate în jafuri armate de bănci şi spargeri de distributoare de bani”, pregăteau atacuri vizând mai multe agenţii bancare din oraş.

La una dintre proprietăţi, schimburi de focuri cu poliţia s-au soldat cu ”19 morţi”, iar asaltul celei de a doua clădiri s-a soldat cu şapte morţi, a anunţat sursa din cadrul poliţiei, care a precizat că între victime nu se află membri ai forţelor de ordine.

O mare cantitate de armament - puşti, grenade, muniţie -, veste antiglonţ şi vehcule furate au fost confiscate în cursul operaţiunii.

Mai multe furturi, cu acelaşi mod de operare al bandei atacate duminică, au avut loc în ultimii ani în Brazilia şi anume o plabificare minuţioasă, armament greu şi ţintirea unor oraşe medii, care asigurau o pradă semnificativă din seifuri ale unor bănci şi o fugă mai uşoară decât în oraşe mari.

În august, jefuitori puternic înarmaţi au semănat teroarea în centrul oraşului Araçatuba, un oraş cu 200.000 de locuitori, în statul Sao Paulo, unde au folosit drone, explozivi şi unde au plasat ostatici pe maşini pentru a-şi proteja fuga, un atac soldat cu trei morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.