Un imobil de la Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), în care se ascundea presupusul organizator al atentatelor de la 13 noiembrie 2015, Abdelhamid Abaaoud, luat cu asalt la 18 noiembrie 2015 de forţe speciale franceze care au tras peste 1.000 de gloanţe în cursul operaţiunii, urmează să fie demolat până la sfârşitul lui 2022 şi să fie reconstruit până în 2025, relatează Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 18 noiembrie 2015, RAID pătrundea, la ora 4.00, în acest imobil, care se află la intersecţia străzilor République şi Corbillon, în care se ascundea Abdelhamid Abaaoud.

Forţele de ordine au tras atunci, timp de mai multe ore, peste 1.000 de gloanţe.

Proprietarul imobilului, Jawad Bendaoud, a fost condamnat în 2019 la patru ani de închsoare.

De la asalt, cei 47 de locuitori, dintre care 23 clandestini, nu mai pot locui în imobil.

Dezvoltatorul imobiliar Soreqa urmează să cumpere toate loturile, însă a cumpărat doar 58 dintre cele 85 până la jumătatea lui septembrie, la un preţ de 1.700 metrul pătrat.

Comuna Plaine urmează să adopte la sfârşitul acestui an declararea utilităţii publice, pentru a-i expropria pe ultimii reclacitranţi.

”Unii coproprietari nu sunt foarte realişti în evaluarea bunului la preţul pieţei”, declară Le Parisien viceprimarul Katy Bontinck.

”Ei cred că ar putea vinde cu 3.000 de euro metrul pătrat, deşi locuinţele lor sunt declarate nelocuibile de mult timp”, spune ea.

Reabilitatea imobilului a condus la o bătălie judiciară.

Imobilul a fost declarat în stare de ”insalubritate iremedabilă” de către prefectură, în decembrie 2015, însă această decize a fost contestată în justiţie, după care a fost validată în 2019 şi în februarie 2021.

Unii dintre coproprietari, care nu vor să fie expulzaţi, acuză o responsabilitate a statului.

Ei se bazează în acest sens pe un raport al unor experţi, de la sfârşitul lui 2017, care impută forţelor de ordine 500.000 de euro din suma de 600.000 de euro necesară în vederea restaurării imobilului.

Prima hotărâre cu privire la imobil ”datează din 1999, iar apoi au avut loc două incendii, în 2008 şi în 2009, şi un nivel de neplată care corespunde cu 200% din bugetul anual al coproprietăţii”, declară le Parisien Katy Bontinck.

Un tribunal judiciar de la Bobigny a dat dreptate, la 17 septembrie, unui număr de doi coproprietari şi a condamnat statul să le plătească 1,6 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.