Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a postat pe Facebook imagini cu el făcând baie într-un râu, cu ocazia Bobotezei pe stil vechi. El spune că "tradiţia scăldatului în apă rece depăşeşte semnificaţia simbolică", având "un rol de întremare şi călire trupească", pentru că Biserica are nevoie de "creştini sănătoşi şi viguroşi". Comentariile la postarea sa sunt în majoritate ironice, el fiind criticat pentru folosirea incorectă au virgulei sau ironizat pentru diverse declaraţii şi decizii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Boboteaza e o sărbătoare nu doar a sufletului, ci şi a trupului, pentru că întru credinţă trebuie să fim căliţi şi duhovniceşte, şi fizic. Iată de ce consider că tradiţia scăldatului în apă rece depăşeşte semnificaţia simbolică. Ea are un rol de întremare şi călire trupească. Pentru că Biserica are nevoie de creştini sănătoşi şi viguroşi. De ani de zile practic scăldatul în apă rece. Nu renunţ la el nici acum, fiind preşedinte. Încă o dată felicitări cu prilejul acestei frumoase sărbători religioase", scrie Dodon.

Unul dintre cei care comentează postarea îi reproşează că a folosit virgula înainte de "şi", spunându-i că mama sa, profesoară de limba română, va fi foarte dezamăgită.

 "Domnule Dodon, mã văd nevoit sã vã atrag atenţia cã mama dumneavoastră, profesor de limba românã, va fi foarte dezamãgitã sã constate cã folosiţi virgula discreţionar, doar fiindcã acum sunteţi şi preşedinte! Virgula aia, in limba lui Mihai Eminescu, nu se pune înainte de "şi"!", spune el.

De asemenea, unii comentează faptul că Dodon face baie într-o copcă făcută în apa îngheţată a râului, spunându-i că minte de îngheaţă apele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.