Regele Felipe al Spaniei a declarat că ieşirea bruscă a Marii Britanii din Uniunea Europeană creează incertitudine pentru companiile spaniole şi a cerut ca barierele pentru investiţii şi comerţ să fie ţinute la nivel minim, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu putem nega că scenariul provocat de decizia Marii Britanii de a ieşi din UE a generat incertitudine şi îndoieli pentru companiile noastre”, a spus Felipe în cursul unei vizite de stat în Marea Britanie.

„Trebuie să ne asigurăm că actualele negocieri reduc incertitudinea la minimum”, a afirmat el. “Este extrem de important ca viitorul cadru pentru relaţiile noastre să stabilească toate condiţiile pentru o relaţie economică strânsă, încercând că minimalizeze viitoarele obstacole şi bariere”, a adăugat monarhul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Regele Felipe al VI-lea, aflat într-o vizită de stat în Regatul Unit, a abordat miercuri problema statutului Gibraltarului, îndemnând Londra şi Madridul să găsească o soluţie care să pună capăt tensiunilor cu privire la această enclavă britanică din sudul Spaniei.

Felipe al VI-lea, însoţit de soţia sa, regina Letizia, au sosit marţi seara la Londra, într-o vizită de stat de trei zile.

Regele Spaniei se va întâlni joi cu premierul britanic Theresa May la reşedinţa ei, la numărul 10 pe Downing Street.

Monarhul spaniol se duce vineri la Oxford, unde este păstrată o ediţie rară a Don Quijote de la Mancha şi manuscrisul Codex Mendoza, care prezintă cuceririle aztece, stabilit de viceregele Mexicului Antonio Mendoza în anii care au urmat cuceririi, în 1521.

Ultima vizită de stat spaniolă în Regatul Unit a fost efectuată de regele Juan Carlos şi de regina Sofia în 1986.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.