Un bărbat din Hawaii, în vârstă de 39 de ani, a murit din cauza rănilor suferite în urma unui atac al unui rechin în apele din largul insulei Maui, a anunţat poliţia locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jason Carter a fost atacat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 30 decembrie 2023, a precizat poliţia din Maui într-un comunicat.

La sosirea poliţiei, el era transportat la ţărm cu un jet ski de către salvatori.

"Odată ajuns la ţărm, au fost luate măsuri de salvare" până când a putut fi transportat la spital, se arată în comunicatul poliţiei, dar surferul "a murit ulterior din cauza rănilor".

Autorităţile au închis plaja şi au afişat panouri care avertizează asupra prezenţei rechinilor.

Hawaii News Now a relatat că, la momentul respectiv, condiţiile apei erau "mixte", cu valuri mari, precizând că acesta a fost primul atac fatal al unui rechin în apele hawaiiene din 2023.

Anul precedent, o turistă franceză în vârstă de 51 de ani a fost, de asemenea, atacată de un rechin în apele din largul insulei Maui, în timp ce făcea scufundări la aproximativ zece metri de plajă.

Victima a supravieţuit, dar rechinul i-a provocat răni grave, retezându-i cea mai mare parte a braţului stâng şi o parte din mâna dreaptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.