O hartă a Harkovului - prezentată în weekend de către Ministerul rus al Apărării - arată o retragere de amploare a armatei ruse din această regiune, teatrul unei vaste contra-fensive ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei hărţi, prezentată într-un clip de informare şi difuzată duminică de către minister, armata rusă mai controla duminică doar o mică parte din estul regiunii Harkovului, după râul Oskol.

În briefingul de sâmbătă, pe harta ministerului, armata rusă ocupa teritorii mult mai vaste în regiune, unde Kievul a anunţat în ultimele zile cuceriri teritoriale importante de la forţe ruse.

Armata rusă a anunţat sâmbătă că şi-a retras forţele din zonele Balakliia şi Izium, în estul Ucrainei., unde Kievul a înaintat în contra-ofensiva sa, cu scopul de a le ”regrupa” în apropiere de Doneţk, una dintre cele două ”capitale” separatiste proruse, un oraş situat mai la sud.

La începutul lunii, armata rusă a anunţat mai întâi o contra-ofensivă în sud, după care a efectuat, săptămâna trecută, o înaintare-surpriză şi fulger în nord-estul cucerit de ruşi, în regiunea Harkov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.