Regele Norvegiei Harald al V-lea, în vârstă de 85 de ani, spitalizat din cauza unui acces de febră, a fost externat luni ”în bună formă”, anunţă palatul regal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harald al V-lea, care domneşte de 31 de ani, a fost internat joi la Spitalul Naţional din Oslo, unde a fost supus unui tratament cu antibiotice, din cauza unei infecţii.

”Regele este sănătos”, scrie luni, într-un scurt comunicat, palatul regal, anunţând externarea acestuia.

Harald al V-lea, a căui funcţie este puternic simbolică, a avut mai multe probleme de sănătate recent.

El a fost bolnav de covid-19, a fost operat la un genunchi în 2021 şi a avut probleme respitarorii cu un an mai înainte.

Monarhul a fost operat în 2003 de cancer la vezică şi a fost supus unei noi intervenţii, în 2005, din cauza unor probleme la valva cardiacă, înlocuită în altă operaţie în 2020.

Un suveran sportiv şi un iahtman - el a participat la Campionatul Mondial de Navigaţie, la sfârşitul lui iulie, la Geneva -, Harald a refuzat să abdice.

Nepotul lui Haakon al VII-lea, primul din linia regală norvegiană, el domneşte în această ţară scandinavă de la 17 ianuarie 1991.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.