Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a salutat luni rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care cere un ”armistiţiu imediat” în Războiul din Fâşia Gaza şi şi-a exprimat ”voinţa de a angaja un proces de schimb” de deţinuţi palestinieni în Israel şi ostatici ”imediat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hamasul salută apelul Consiliului de Securitate al ONU la un armistiţiu imediat”, a anunţat într-un comunicat mişcarea islamistă.

Ea dă asigurări cu privire la voinţa sa de a ”ajunge la un armistiţiu permanent care să conducă la o retragere a tuturor forţelor” israeliene din Fâşia Gaza.

După mai bine de cinci luni de război, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni o rezoluţie prin care cere un ”armistiţiu imediat” în Războiul din Fâşi Gaza, un apel blocat în mai multe rânjduri de către Statele Unite, care s-au abţinut de această dată de la vot, sporind astfel presiunile asupra aliatului lor israelian.

Rezoluţia a fost adoptată în aplauze de către 14 dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, cu abţinerea Statelor Unite.

Consiliul de Securitate al ONU ”cere” în această rezoluţie ”un armistiţiu imediat în luna Ramadanului”, care a început în urmă cu două săptămâni”, care ”să conducă la un armistiţiu durabil” şi ”cerere eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.