Aropa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qasam a difuzat luni o înregistrare video în care apar trei israelieni în vârstă, în viaţă, între ostatici pe care-i ţin în Fâşia Gaza de la atacul de la 7 octombrie în Israel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această înregistrare - intitulată ”Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici” -, cei trei bărbaţi, care poatră barbă, apar aşezaţi pe scaune, iar unul dintre ei le transmite un mesaj autorităţilor israeliene prin care le cere să facă în aşa fel încât să  obţină eliberarea lor.

Presa israeliană scrie că cei trei bătrâni din imagini au vârsta cuprinsă între 79 şi 84 de ani şi sunt originari din kibuţul Nir Oz, una dintre colectivităţile vizate în atacul unor comandouri Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului.

”Este un video al terorii criminale care arată brutalitatea Hamas faţă de civili în vârstă şi nevinovaţi care au nevoie de atenţie medicală”, denunţă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Atacul de la 7 octombrie s-a soldat cu 1.140 de morţi în Israel, majoritatea civili, potrivt unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date oficiale israeliene disponibile.

Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice - dintre care 129 sunt ţinute în continuare ostatice ân Fâşia Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

Ca represalii, Israelul a ameninţat să distrugă Hamasul şi bombardează în mod intensiv şi neîncetat de la 7 octombrie  Fâşia Gaza, unde desfăşoară de la 27 octombrie o operaţiune la sol.

De la începutul războiului, 19.453 de persoane, majoritatea copii, adolescenţi şi femei au fost ucise de armata israeliană în Fâşia Gaza, potrivt unui bilanţ anunţat luni de Guvernul Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.