Un hacker olandez, Victor Gevers, care a descoperit în octombrie parola şi s-a conectat la contul de Twitter al preşedintelui american Donald Trump ”nu este pasibil de urmărire” penală, potrivit Ministerului Public olandez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta este concluzia Ministerului Public în urma unei anchete a echipei pentru infracţiuni penale în domeniul tehnologiei de vârf din cadrul poliţiei naţionale”, a anunţat miercuri într-un comunicat ministerul.

Victor Gevers, al cărui nume a fost dezvăluit de presa olandeză, a reuşit să descopere parola preşedintelui primei puteri mondiale, precizează Ministerul Public, care-l prezintă drept un ”hacker etic”.

”După ce a reuşit să se conecteze, olandezul a încercat să intre în contact cu autorităţile americane, pentru a le semnala vulnerabilitatea” accesului la contul preşedintelui, potrivit Ministerului Public.

”El s-a identificat şi le-a dat sfaturi să remedieze această vulnerabilitate”, precizează ministerul.

CASA ALBĂ NEAGĂ INCIDENTUL

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a anunţat apoi poliţia olandeză că a vrut să verifice cât de puternică este parola lui Donald Trump, şi că a vrut să evite o piratare a contului acestuia chiar înaintea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, din cauza ”mizei importante”, potrivit Ministerului Public.

Casa Albă a negat faptul că hackerul olandez s-a conectat, iar Twitter a anunţat că nu deţine probe ale deschiderii unei sesiuni din exterior.

”În Olanda, pirateria informatică este pedepsită”, aminteşte Ministerul Public, care explică de ce a fost deschisă o anchetă în Olanda împotriva hackerului olandez.

Cu toate acestea, ministerul subliniază că, în ”anumite circumstanţe”, urmărorea penală nu este adecvată.

Potrivit autorităţilor olandeze, hackerul a accesat contul de Twitter al lui Donald Trump, însă ”respectând criteriile dezvoltate de jurisprudenţă”, ceea ce face din el un ”hacker etic”.

El nu a postat mesaje dându-se drept preşedintele american.

”Autorităţile americane au fost informate” cu privire la rezultatul anchetei olandeze, anunţă Ministerul Public olandez.

Victor Gevers şi-a povestit aventura într-un interviu publicat la 22 octombrie, în publicaţia lunară Vrij Nederland.

El spune că a încercat mai multe parole, precum ”MakeAmericaGreatAgain” după care a introdus ”maga2020”, prescurtarea sloganului lui Donald Trump, care i-a dat acces la cont, a declaart el pentru publicaţia olandeză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.