Ministerul ucrainean al Infrastructurii a emis un ordin de închidere a porturilor Berdiansk, Mariupol, Herson şi Skadovsk până la preluarea controlului asupra acestora, anunţă Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut printr-o declaraţia postată pe site-ul Cabinetului de miniştri al Ucrainei.   

"În legătură cu războiul pe scară largă purtat de Federaţia Rusă la 24 februarie 2022 împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, încălcând dreptul internaţional, lansând atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei şi comiţând crime împotriva societăţii noastre, Ministerul Infrastructurii al Ucrainei a adoptat ordinul nr. 256 din 28 aprilie 2022, înregistrat la Ministerul Justiţiei al Ucrainei la 29 aprilie 2022 cu nr. 470/37806 « «Cu privire la închiderea porturilor maritime»", se arată în declaraţie. 

Potrivit ordinului, de la data publicării sale oficiale, porturile maritime Berdiansk, Mariupol, Skadovsk şi Herson sunt închise până la redobândirea controlului asupra lor.  

O astfel de decizie a fost luată din cauza incapacităţii de a deservi navele şi pasagerii, precum şi de a asigura un nivel adecvat de siguranţă a navigaţiei şi de protecţie a mediului în timpul operaţiunilor militare ale Rusiei în aceste regiuni, care ameninţă viaţa şi sănătatea oamenilor. 

”Funcţionarea porturilor maritime va fi reluată după victoria Ucrainei asupra ocupanţilor ruşi”, se mai arată în comunicat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.