Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care autorizează adolescenţi, începând de la vârsta de 14 ani, să-şi schimbe genul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, declară o sursă guvernamentală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul prevede, în schimb, o autorizare din partea părinţilor în cazul minorilor cu vârsta cuprinse între 14 şi 16 ani.

El urmează să fie supus unei consultări publice, înainte să fie reexaminat de către Guvern şi să fie supus unui vot în Congresul Deputaţilor, Camera inferioară a Parlamentului spaniol.

Legislaţia spaniolă autorizează în prezent schimbarea genului, la starea civilă, doar după doi ani de terapie hormonală şi o evaluare psihologică a persoanelor care depun o cerere în acest sens.

Proiectul de le al Guvernului socialist al lui Pedro Sanchez, care interzice totodată aşa-zisa terapie de conversie, provoacă o polemică în Spania.

Activişti transsexuali consideră că proiectul nu merge destul de departe, în timp ce unele asociaţii feministe se opun textului în numele apărării femeilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.