„Noul Guvern de stânga al României legalizează corupţia, la o lună după învestirea în funcţie”, titrează cotidianul britanic Daily Mail într-un articol despre decizia Executivului privind modificarea codurilor penale, ce „sfidează protestele în masă şi avertismentele din partea procurorilor şi preşedintelui ţării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloidul notează că liderii PSD şi ai partenerul său de coaliţie, ALDE, sunt acuzaţi de corupţie, ceea ce îi împiedică să servească drept miniştri.

Jurnaliştii britanici atrage atenţia că ordonanţa de urgenţă a fost publicată la 3 noaptea în Monitorul Oficial şi precizează că vocile critice au insistat asupra orei neobişnuite şi asupra grabei cu care Guvernul de centru-stânga a adoptat propunerea, care va fi în beneficiul aliaţilor săi şi al oficialilor care se confruntă cu acuzaţii de corupţie.  

Cotidianul citează un profesor al Open University, Dan Brett, potrivit căruia măsurile „arată că Guvernul este dispus să folosească metode de culise, fără verificări şi echilibre, pentru a se apăra şi promova singur”.

Daily Mail precizează că România a fost „lăudată drept un lider regional pentru lupta înverşunată anticorupţie, care i-a vizat pe cei bogaţi şi puternici, însă demersul s-a dovedit lipsit de popularitate în rândul politicienilor”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.