Guvernul minoritar al premierului canadian Justin Trudeau a supravieţuit unei moţiuni de cenzură, la reluarea activităţii Parlamentului de la Ottawa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputaţii din Camera Comunelor au adoptat - cu 181 la 139 de voturi - o moţiune privind susţinerea priorităţilor Guvernului, prezentate în ”discursul Tronului” citat în Parlament la începutul lui decembrie.

Este vorba despre trecerea primului test major de către liberalii canadieni, rămaşi la putere în urma alegerilor legislative de la 21 octombrie, dar privaţi de majoritatea pe care o deţineau în fosta Cameră.

La votul moţiunii, liberalii lui Trudeau au obţinut susţinerea separatiştilor din cadrul Blocului Québécois, în timp ce conservatorii, social-democraţii şi Verzii au votat împotrivă.

Ratificarea acordului de liber-schimb cu Statele Unite şi Mexicul, lupta împotriva modificărilor climatice şi ajutorarea clasei de mijloc sunt principalele priorităţi ale celui de-al doilea mandat al lui Justin Trudeau.

Cu 157 de deputaţi din 338 câşi are camera inferioară a Parlamentului canadian, liberalii urmează să primească susţinerea punctuală a altor formaţiuni politice în vederea adoptării proiectelor lor de lege şi menţinerii lor la putere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.