Guvernul din Hong Kong urmează să prezinte o lege care prevede noi infracţiuni împotriva ”securităţii naţionale”, a anunţat miercuri şefa Executivului local Carrie Lam, în prima sesiune a Consiliului Legislativ (LegCo) rezervat ”patrioţilor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carrie Lam a anunţat că Guvernul său intenţionează să adopte, în afară de legea actuală - impusă în 2020 de Beijing privind secesiunea, suvbersiunea, terorismul şi complicitatea cu puteri străine - o lege locală care prevede alte aproximativ 40 de infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

Şefa Executivului din Hong Kong nu a precizat care sunt aceste noi infracţiuni, însă a anunţat că ele sunt conforme Articolului 23 al ”Legii fundamentale” - mini-Constituţia acestui oraş în mod teoretic semiautonom.

Acest Articol 23 priveşte ”trădarea, secesiunea, răzvrătirea şi subversiunea”.

El vizează de asemenea interzicerea organizaţiilor politice străine de a desfăşura activităţi politice în Hong Kong, iar organizaţiilor politice locale să întreţină relaţii cu instanţe politice străine.

Drastica lege a securităţii naţionale a fost impusă Hong Kongului în iunie 2020 de către Beijing, în urma unor manifestaţii uriaşe şi adesea violente în favoarea democraţiei.

Redactată în mod foarte vag, această lege scoate în afara legii aproape orice formă de disidenţă şi a remodelat peisajul juridic al unui teritoriu odinoasă considerat un bastion al libertăţilor necunoscute Chinei continentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.