Guvernul german comandă un studiu cu privire la rasismul instituţional în societate, a anunţat ministrul german de Interne Horst Seehofer, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest studiu urmează să cuprindă o parte consacrată în mod specific rasismului în cadrul poliţiei, în urma urma unui compromis între Partidul Social Democrat (SPD) - care face parte din marea coaliţie aflată la putere şi care cerea de mult timp un studiu de acest fel - şi ministrul de Interne Horst Seehofer - preşedintele Uniunii Creştin Sociale (CSU), formaţiunea soră a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merel - care s-a opus.

În total 29 de poliţişti au fost daţi afară din poliţie luna trecută, după ce au postat pe reţele de socializare imagini cu Adolf Hitler şi montaje forografice în care apăreau migranţi în camere de gazare.

Însă Horst Seehofer - care s-a opus mereu unui studiu care ar desemna poliţia germană vinovată de rasism - a avertizat că acest studiu nu va fi studiul pe care-şl aşteaptă activiştii în lupta împotriva rasismului.

”Acesta nu va fi un studiu menit să dea vina pe forţele de ordine sau să le calomnieze”, a subliniat ministrul conservator.

Studiul va aborda, de asemenea, violenţele şi ura care-i vizează pe poliţişti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.