Guvernul britanic examinează implementarea unei protecţii poliţiste a deputaţilor, după un atac terorist în care deputatul conservator David Amess a fost ucis prin înjunghiere în timpul unei întâlniri cu aleşi, a anunţat ministrul britanic de Interne Priti Patel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să acoperim lacunele” din dispozitivul de securitate al deputaţilor, a apreciat la Sky News Patel.

Întrebată despre o protecţie din partea poliţiei a deputaţilor în circumscripţie, ea a răspuns că ”în prezent se iau în calcul toate opţiunile” şi că o ”serie de măsuri” au fost implementate după asasinarea vineri a deputatului David Amess.

Asasinarea lui David Amess a tulburat Regatul Unit şi aminteşte trauma asasinării deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016 de către un extremist de dreapta.

”Multe lucruri s-au schmbat” de la moartea deputatei Jo Cox, a apreciat Priti Patel, care apreciază că a fost ”o perioadă destul de intensă pentru deputaţi” în privinţa măsurilor de securitate şi ”s-au făcut multe” de atunci.

”Ne-am schimbat cu toţii felul în care lucrăm, din cauza evoluţiei ameninţării în societate”, a declarat Patel, care a precizat că, de exemplu, deputaţii le cer aleşilor să stabilească întâlniri în avans.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.