Guvernul britanic a publicat pe site, miercuri, la nouă luni după referendumul care a divizat ţara şi a fragilizat proiectul construcţiei europene, scrisoarea care stipulează că Regatul Unit declanşează negocieri în vederea ieşirii din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Theresa May a semnat scrisoarea de activare a Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, care i-a fost remisă preşedintelui Consiliului European Donald Tusk.

”Notific Consiliul European, în conformitate cu Articolul 50(2) al Tratatului Uniunii Europene intenţia Regatului Unit de a se retrage din Uniunea Europeană”, se arată în document.

”În plus, conform aceluiaşi Articol 50(2), aşa cum este aplicat prin Articolul 106a bis al Tratatului Fondator al Comunităţii Energiei Atomice, notific Consilului European intenţia Regatului Unit de a se retrage din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice”, se adaugă în document.

”Referinţele din prezenta scrisoare adresată Uniunii Europene este necesar, prin urmare, să fie considerate ca incluzând o referire la Comunitatea Economică a Energiei Atomice”, se mai arată în scrisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.