Guvernatorul statului New York, epicentrul epidemiei de Covid-19 în SUA, a anunţat luni că prelungeşte până la 29 aprilie măsurile de izolare care impun închiderea şcolilor şi a tuturor activităţilor neesenţiale. Numărul deceselor în Statele Unite din cauza Covid-19 a ajuns luni la 10.000, potrivit unui bilanţ Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite se află pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul deceselor, depăşite doar de Italia cu 16.523 şi de Spania cu 13.055. 

Experţii medicali de la Casa Albă au estimat că între 100.000 şi 200.000 de americani ar putea muri din cauza virusului, chiar dacă măsurile de izolare sunt urmate. 

"Dacă această curbă coboară" şi "rata infecţiilor scade" este "datorită faptului că funcţionează distanţarea socială". "Trebuie să o urmăm şi activităţile neesenţiale vor rămâne închise până la 29 aprilie", a declarat guvernatorul Andrew Cuomo. 

"Nu este momentul să ne relaxăm", a adăugat el, în contextul în care numărul deceselor zilnice s-a stabilizat după două zile în acest stat. 

Statele Unite numără 337.000 de cazuri de Covid-19. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.