Guvernatorul regiunii ruse Briansk, Aleksandr Bogomaz, o regiune care se învecinează cu Ucraina, acuză forţe ucrainene de faptul că au bombardat joi o localitate de la frontera rusă, Klimovo, şi că au rănit civili, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţe armate ucrainene au tras asupra satului Klimovo. Două imobile locuite au fost avariate în bombardament şi există răniţi în rândul locuitorilor”, acuză guvernatorul.

Aceste persoane rănite ”sunt pe cale să primească întreaga asistenţă medicală” necesară, anunţă Aleksandr Bogomaz într-un comunicat postat pe Telegram.

Echipe de salvatori au fost trimise la faţa locului, anunnţă el.

AFP scrie că nu a fost în măsură să verifice imediat, în mod independent, aceste acuzaţii.

Potrivit agenţiei ruse de presă Intefax, care citează un oficial de la Ministerul rus al Sănătăţii, şapte persoane rănite la Klimovo au fost spitalizate, inclusiv una într-o stare ”gravă”.

Localitatea Klimovo se află la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Ucraina şi are 13.000 de locuitori.

Rusia, care a lansat la 24 februarie o ofensivă militară în Ucraina, a acuzat în mai multe rânduri forţele de la Kiev de atacuri pe teritoriul rus.

Serviciile ruse de securitate (FSB), citate de agenţia oficială rusă de presă Tass, au acuzat joi Ucraina de faptul că a ”lovit” un post de frontieră.

La începutul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu Briansk şi situată de asemenea la frontieră, a acuzat o incursiune cu elicoptere ucrainene, care au atacat un depozit de carburant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.