Juan Guaidó, autoproclamat preşedinte al Venezuelei, recunoscut de peste 50 de state, îi îndeamnă pe venezueleni să se mobilizeze pentru faza finală a „Operaţiunii Libertate”. Ministrul venezuelean al Comunicării, Jorge Rodríguez, a scris într-un mesaj publicat pe Twitter că este pusă la cale o lovitură de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guaidó şi un mic contingent de soldaţi înarmaţi, împreună cu activistul Leopoldo López, au ieşit în stradă şi fac apel la populaţie să se mobilizeze împotriva guvernului. 

„Acesta este momentul pentru toţi venezuelenii, aceia care poartă uniforme şi cei care nu. Toată lumea ar trebui să iasă pe străzi, în pace”, a spus el.

Rodríguez a transmis: „Informăm poporul venezuelean că umărim şi anihilăm un grup mic de soldaţi trădători care sunt angajaţi într-o lovitură de stat împotriva Constituţiei şi a păcii republicii. Acest efort este susţinut de extrema dreaptă care complotează, care şi-a anunţat planurile violente de o lună. Facem apel la oameni să rămână în alertă maximă astfel ca, împreună cu armata bolivariană, să învingem încercarea de lovitură de stat şi să menţinem pacea. Vom izbuti”.

Potrivit The Guardian, Diosdado Cabello, liderul partidului socialist, a cerut susţinătorilor guvernului să se adune în faţa palatului prezidenţial pentru a-l apăra pe Nicolás Maduro de revolta soldaţilor trădători susţinuţi de SUA.

El a făcut aceste comentarii prin telefon, la televiziunea de stat, după ce Guaidó a apărut într-un videoclip alături de soldaţi şi de López.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis: „Astăzi este o zi istorică pentru revenirea democraţiei şi libertăţii în Venezuela - ţară pe care PE a susţinut-o mereu. Eliberarea lui Leopoldo López de soldaţii care se supun Constituţiei este o veste mare. Trăiască o Venezuela liberă!”.

Leopoldo López, liderul opoziţiei din Venezuela, fost primar al Caracasului, a fost eliberat marţi din arest la domiciliu de forţele opoziţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.