Gruparea teroristă Stat islamic (ISIS) le-a transmis membrilor săi să se spele mai des pe mâini în contextul pandemiei de coronavirus şi i-a sfătuit să nu călătorească în Europa, potrivit Homeland Security Today, citată de Politico.eu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul newsletter al-Naba difuzat de organizaţia teroristă, mijloc de comunicare prin care membrii erau îndemnaţi să atace ţări occidentale, de această dată li se spune "să stea departe de pământul cu epidemie" pentru moment. 

Aceştia sunt sfătuiţi să-şi "pună toată încrederea în Allah şi să-şi găsească alinare în El pentru a se feri de boli", dar şi "să-şi acopere gura când cască sau strănută" şi să se spele pe mâini frecvent. 

Celor care bănuiesc că au fost infectaţi de coronavirus li se mai transmite să stea departe de regiunile controlate de ISIS astfel încât să protejeze sănătatea altora şi să împlinească "sfânta obligaţie de a se proteja de îmbolnăvire şi să evite apropiaţii".  

Spre deosebire de alte publicaţii, al-Naba a difuzat constant informaţii despre răspândirea noului virus încă de al începutul acestui an, când a scris că "noul virus răspândeşte moarte şi teroare în China". 

Deşi în ediţiile anterioare ale al-Naba s-au exprimat îngrijorări cu privire la faptul că minoritatea musulmană uigură din China ar putea aduce virusul în regiunile ISIS, acum în ultimul newsletter se susţine că pandemia afectează doar alte ţări. 

Până acum, doar câteva cazuri au fost înregistrate în ţări din Africa, în care organizaţia este activă, războaiele continue nepermiţând să se afle dacă virusul s-a răspândit în Siria şi Yemen. Cu toate acestea, mai multe cazuri au fost confirmate în alte ţări despre care ISIS spune că fac parte din aşa-numitul califat, printre care Afganistan, Algeria, Egipt, India, Indonezia, Irak şi Filipine. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.