Comisia Euroopeană a autorizat, joi, comercializarea greierilor de casă - Acheta domesticus - ca aliment nou în Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre a treia insectă pentru care se dă aprobare pentru consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Conform sursei citate, greierele de casă va fi disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Prezenta autorizare a primit girul statelor membre la data de 8 decembrie 2021, ca urmare a unei evaluări stricte din partea Agenţiei Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a ajuns la concluzia că această insectă nu prezintă pericole pentru consum dacă este folosită conform descrierii înaintate de întreprinderea solicitantă, mai indică sursa amintită.

Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător pentru a semnala eventuale reacţii alergice.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a ajuns la concluzia că insectele reprezintă o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă, având un conţinut ridicat de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

În plus, insectele reprezintă o parte consistentă a alimentaţiei  zilnice a sute de milioane de oameni la nivel mondial.

„În contextul Strategiei «De la fermă la consumator», insectele au fost, de asemenea, identificate ca reprezentând o sursă alternativă de proteine care ar putea înlesni trecerea către un sistem alimentar mai durabil”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.