Grecia nu va accepta ca Uniunea Europeană să impună condiţii foarte restrictive utilizării ajutoarelor acordate în cadrul planului european de relansare economică, avertizează într-un interviu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grecii s-au maturizat. Vrem să ne facem propriile reforme”, a declarat în acest interviu publicat duminică de Financial Times (FT).

O examinare semestrială a performanţelor economice a Comisiei Europene (CE) este suficientă şi nu este necesar să se impună ”condiţii stricte suplomentare”, a subliniat Mitsotakis.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Grecia are ”o agendă de reforme agresive” care se concentrează asupra ”tranziţiei ecologice”, ”tranziţiei digitale” şi care încurajează investiţiile prin programe de privatizare, a declarat el.

Mitsotakis a anunţat vineri noi măsuri - în valoare de 3,5 miliarde de euro - în vederea susţinerii întreprinderilor penalizate de izolarea implementată în vederea unei limitări a răspândirii epidemiei covid-19.

Grecia, care se reface după o criză a datoriei de zece ani, spera la o puternică relansare în 2020, însă izolarea a răsturnat aceste previziuni.

Economia greacă ar urma să se contracte cu 8-10% anul acesta şi se relanseze în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.