Guvernul german a anunţat marţi, într-un aviz de călătorie, că nu recomandă călătorii ”neesenţiale” şi turistice în regiunile spaniole Aragon, Catalonia şi Navarra, din cauza ”numărului mare de infecţii” cu noul coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul infecţiilor a scăzut în mod clar” în Spania, însă, ”în prezent, există noi focare regionale de infecţie” în aceste trei regiuni, precizează Ministerul german de Externe într-un aviz de călătorie pe care l-a publicat pe site.

Institutul german de epidemiologie şi supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) a tras marţi un semnal de alarmă cu privire la o creştere a numărului noilor infectări cu covid-19 în Germania, de mai multe zile, o sursă de ”îngrijorări mari”.

”Ultimele evoluţii ale cazurilor de covid-19  sunt o sursă de mari îngrijorări pentru mine şi pentru noii toţi la RKI”, a subliniat într-o conferinţă de presă preşedintele acestui institut sanitar de referinţă, Lothar Wieler.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.