Germania şi Franţa iau măsuri pentru a întări securitatea în jurul sinagogilor, şcolilor şi monumentelor evreieşti, după atacul surpriză al grupării teroriste palestiniene Hamas împotriva Israelului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Germania întăreşte protecţia poliţiei în jurul instituţiilor evreieşti şi israeliene, în timp ce unii susţinători ai palestinienilor au ieşit pe străzile din Berlin pentru a sărbători atacul.

Franţa se concentrează asupra sinagogilor şi şcolilor evreieşti din oraşele din întreaga ţară.

„La Berlin, protecţia poliţiei a fost imediat intensificată”, a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, pentru cotidianul Bild. „Guvernul federal şi regiunile îşi coordonează îndeaproape acţiunile”.

De asemenea, autorităţile germane au urmărit îndeaproape „potenţialii susţinători ai Hamas în sfera islamistă” adaugă ea.

În Marea Britanie, serviciul de poliţie londonez afirmă că a sporit numărul patrulelor în anumite zone din capitala britanică după "o serie de incidente ... în legătură cu conflictul în curs de desfăşurare în Israel şi la frontiera cu Gaza".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.