Germania este necesar să fie pregătită să contribuie mai mult la bugetul Uniunii Europene (UE), care să cuprindă o parte privind relansarea economică, a declarat joi Angela Merkel, cu câteva ore înaintea unui summit european prin videoconferinţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întâlnirile noastre de azi nu vor fi consacrate detaliilor (...), dar trebuie să aflăm un lucru: în spiritul solidarităţii, noi trebuie să fim pregătiţi, pe o perioadă definită, să contribuim mai mult la bugetul european”, a subliniat conducătoarea germană în Bundestag.

Aceste declaraţii sunt de interpretat în contextul unor tensiuni între statele membre UE, care nu se înţeleg asupra mijloacelor de implementat în vederea depăşirii crizei sanitare şi consecinţelor grave ale ale acesteia asupra economiilor.

Adjuncta ministrului italian al Economiei Laura Castelli a avertizat, de altfel, anterior, că Italia nu va putea să-şi permită să aştepte un acord ipotetic în iunie.

”A ne gândi să aşteptăm luna iunie ar însemna să ignorăm situaţia în care se află ţara. Preconizăm să acumulăm cea mai mare datorie din istoria ţării, virusul nu va aştepta”, a declaart ea la postul Radio Capital.

Şefi ide stat şi de guverne europeni urmează să reflecteze joi la răspunsul financiar comun de dat pandemiei noului coronavirus - şi anume cerând Comisiei Europene (CE) să propună fonduri de relansare suficient de importante pentru a ajuta sectoarele şi regiunile cele mai afectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.