Germania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina în valoare de 2,7 miliarde de euro (3 miliarde de dolari), cel mai mare pe care Berlinul l-a furnizat de la invazia Rusiei, a relatat sâmbătă publicaţia Der Spiegel, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pachetul va include 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaştere, patru sisteme antiaeriene Iris-T suplimentare, inclusiv muniţie, muniţie suplimentară de artilerie şi peste 200 de vehicule blindate de luptă şi logistice, se arată în articol.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze informaţiile.

Ucraina a făcut presiuni asupra aliaţilor săi pentru arme cu rază lungă de acţiune, avioane şi muniţie înainte de o contraofensivă aşteptată în următoarele săptămâni sau luni.

Germania a fost iniţial reticentă în a trimite arme grele Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invaziei Rusiei, temându-se că ar putea escalada lupta. Dar în ianuarie, Berlinul a acceptat să trimită tancurile sale Leopard şi a declarat că va colabora cu aliaţii pentru a trimite mai multe astfel de echipamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.